Brystforstørrelse

En brystforstørrelse er et inngrep som primært utføres på kvinner som føler at bryststørrelsen ikke er proposjonert med resten av kroppen. Det er også stadig flere kvinner som ønsker brystforstørrelse etter amming, da man kan oppleve at størrelse og form på brystet endrer seg.

Det er tre alternativer om man vurderer å forstørre brystene. De to første er implantater. De er fylt med en væske som enten er basert på silikon eller saltvann. Silikon er mest utbredt og mest kjent til, men saltvann er også et alternativ. Saltvannsløsningen fylles i implantatet etter at det blir lagt inn i brystet, og det er dermed lettere å tilpasse størrelsen fortløpende, om man ser at det blir for mye eller for lite. Silikon kommer i ferdige størrelser, men noen som har gått igjennom operasjonen opplever at silikon gir et mer naturlig resultat. Det tredje alternativet er nyere, og går ut på at man fyller brystet med fett fra sin egen kropp. Det er dermed snakk om to operasjoner, hvor man først går inn og henter fett fra ønsket kroppsdel, renser fettet og fører det inn i brystene gjennom en kanyle. Resultatet blir mer naturlig, men er ikke ideelt for noen som ønsker større endringer i størrelsen på brystene.

Før operasjonen er du nødt til å faste. Når du kommer til ditt behandlingssted på operasjonsdagen skal du legges i narkose.Operasjonen vil ta omtrent en time, og etter hvile i et par timer kan du reise hjem. Det er viktig at du tar det med ro den første tiden, holder overkroppen høyt og ikke utsetter brystene for støt eller slag. Den første måneden blir du nødt til å bruke støtte-BH som du har fått, både dag og natt. Men etter det kan du bruke vanlig undertøy.

En brystforstørrelse kan koste mellom 30 000 og 50 000 kroner avhengig av hvilke behandlinger og behandlingssted du velger.

Takk til Aleris Plastisk Kirurgi for informasjon til artikkelen.