Bukplastikk / Mageplastikk

Etter vektnedgang kan mange oppleve at selv om kiloene renner av, gjør ikke huden det. Overflødig hud blir ofte resultatet, og mange sliter spesielt med området rundt magen. Det er her fettet ofte legger seg, og det er dette området som er mest utsatt for overflødig hud når man til slutt blir kvitt fettet. Det kan også være et problem etter graviditet. Det kan være ubehagelig og tungt med overflødig hud, og det kan også føles bittert når man har arbeidet så hardt for å få den kroppen man ønsker.

Noen kan ha rett på bukplastikk på medisinsk grunnlag, hvis problemene med overflødig hud er store. Da får man refundert utgiftene for operasjonen. Hvis du tror at du oppfyller kravene for bukplastikk på medisinsk grunnlag, ta kontakt med din fastlege.

Om du har vært igjennom en konsultasjon og skal opere, må du faste i forkant. Du må også legge vekk sigaretter og snus i ukene før og etterpå. Dette er på grunn av infeksjonsfare i sår. Bukplastikk starter som regel med en fettsuging, om det er nødvendig. Deretter lager kirurgen et snitt ned mot bikinilinjen, hvor hun kan stramme og fjerne overflødig hud. Man skiller mellom full plastikk og mini-plastikk. Med full plastikk menes det at man løsner huden opp mot kanten til ribbeina, for å stramme den hele veien ned. Men en mini-plastikk vil kun huden under navlen løsnes på, og strammes. Selve inngrepet vil vare mellom 4 og 12 timer, avhengig av inngrepets størrelse, og hvor mye som skal gjøres. En mini-plastikk koster mellom 30 000 og 45 000 mens full bukplastikk koster mellom 39 000 og 60 000, det inkluderer narkose og opphold.

Du vil få en stor bandasje over magen når du reiser hjem, og det første døgnet vil du oppleve noe smerte. Det er viktig at du tar det rolig de neste ukene og lytter til kroppen, slik at den får tid til å hvile seg og bli frisk.

Takk til Aleris Plastikkirurgi for informasjon til artikkel.