Fettsuging

Fettsuging er en ganske ny kirurgisk metode, som kom til Norge på 80-tallet. Nå er operasjonen ganske enkel, og så lenge du gjør som du skal er sjansene for komplikasjoner lave. Om man skal gjennomføre en fettsuging er det viktig at man slutter å røyke, snuse og tygge nikotintyggegummi to uker før, og en uke etter operasjon. Det er for å minske risikoen for betennelse i sår. I tillegg må huden det skal opereres i være ren, uten kviser og sår.

Mange opplever at trening og riktig kosthold ikke får tak på problemområdene, uansett hvor mye man arbeider for det. Andre kan oppleve at genetikk eller medisiner gjør at visse områder på kroppen er mer utsatt for fettansamlinger. Alle disse tilfellene kan behandles med fettsuging.

Fettsuging kan gjennomføres på blant annet mage, ytre og indre lår, ankler, knær, armer og bryst. Operasjonsdagen møter du opp etter å ha fastet siden kvelden før. Deretter blir du lagt i en lett narkose. Så går kirurgen inn i området du har valgt å fokusere på med noen smale kanyler. Disse kanylene lager et undertrykk som suger fettet ut gjennom kanyle. Om det er snakk om mindre områder kan man bruke en sprøyte isteden for en kanyle.

Når fjerningen av fettet er gjennomført sys hullet i huden igjen med ett sting, og man får en stram bandasje rundt området. De fleste føler seg klare til å reise igjen i løpet av et par timer på behandlingssted. Det er svært viktig at du har satt av tid i uken som kommer etter operasjonen, slik at du kan holde deg i ro. Man kan oppleve litt ubehag, trøtthet og svimmelhet de første dagene.

Takk til Aleris Plastikkirurgi for informasjon til artikkel.