Silikonbryster

Silikon er det mest utbredte alternativet til forstørrelse av brystene. Det er også det eldste. Men teknologien har gått videre, og de senere utgaven av silikoninnlegg er både tryggere og ser bedre ut enn silikoninnleggene for 30 år siden. Farene med silikonbryster er at det kan oppstå kapseldannelse, altså at det legger seg en hinne av hard hud rundt brystet. Dette kan gjøre det ubehagelig og ømt, og endre formen på brystet. Med de nyeste versjonene av silikoninnlegg har sjansen for dette minsket kraftig. Noen kan også oppleve folding eller bretting i innleggene, som blir synlig. Dette er spesielt et problem om man er veldig smal, eller går mye ned i vekt.

De siste årene har kravene også blitt strengere til “proporsjonal brystforstørrelse”, så det er blitt vanskeligere å få silikoninnlegg som er veldig store i forhold til resten av kroppen. Da er også sjansen mindre for folding eller bretting. Det er også mulig å utføre et brystløft i kombinasjon av innleggelse av silikoninnlegg.

Bestemmer du deg for å legge inn silikoninnlegg er det viktig at du setter av tid. Selve operasjonen tar ikke lang tid. Du møter opp etter å ha fastet siden kvelden før, og blir lagt i en lett narkose. Operasjonen tar rundt en time, og etter det kan du hvile deg på behandlingsstedet i 1-2 timer. Men etter operasjonen er det svært viktig at du tar det rolig, ikke er i mye bevegelse eller utfører fysisk krevende jobber. Den første tiden vil det være ømt, og du vil føle deg sliten. Du må også være forsiktig så du ikke får noen støt eller slag mot brystene. Lytt til kroppen, og ta det med ro.

Takk til Aleris Plastisk Kirurgi for informasjon til artikkelen.

Aleris har flere klinikker som utfører silikonoperasjon i Oslo:

Silikon ved Aleris Colosseumklinikken på Majorstuen

Silikon ved Aleris Nobel Klinikk på Ryen